В Україні прогнозують до +22°, туман та брудні дощі: якою буде погода у Дніпрі 25 квітня

Погода у четвер, 25 квітня, буде хмарною з проясненнями. Синоптики прогнозують подекуди невеликі дощі. Через пил з Сахари в деяких регіонах вони можуть бути брудними.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Укргідрометцентр.

Вночі на північному сході, Прикарпатті та Закарпатті невеликі дощі, вдень у західних, Житомирській, Вінницькій областях помірні, у Київській області невеликі дощі, вдень подекуди грози; на решті території без опадів.

В Україні, крім сходу, вночі та вранці місцями туман. Вітер південно-східний, у західних областях північно-західний, 5-10 м/с.

Температура у західних областях вночі 1-6°, вдень 9-14°; на сході та південному сході країни вночі 10-15°, вдень 22-27°; на решті території вночі 4-9°, вдень 17-22°.

Прогноз погоди по Дніпропетровській області та м. Дніпро на 25 квітня

По області: хмарно з проясненнями. Вночі без істотних опадів, вдень місцями невеликий короткочасний дощ. Вночі та вранці місцями туман. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура вночі 7-12°, вдень 20-25°.

По м. Дніпро: хмарно с проясненнями. Без опадів. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура вночі 9-11° , вдень 22-24°.

Доки в Україні буде пил з Сахари і як він впливає на дощі

Дивні дощі, які випали у середу, пов’язані з тим, що у повітря підіймаються частинки, пилу, ґрунту, рослинного пилку та інших часток. Вони можуть тривалий час триматися в повітрі. У суху погоду осідання їх на землю не помітно, а коли ці частинки потрапляють у вологу повітряну масу, то випадає "брудний дощ".

Природне явище прослідковується над південними та центральними районами України та поширюється на північ. За прогнозом синоптиків, пил залишатиметься в атмосфері над Україною аж до п'ятниці, 26 квітня. А з п'ятниці на суботу відступить на схід та атмосфера очиститься.

Тривалиі опади вимивають пил з атмосфери, внаслідок чого метеостанції фіксують кольоровий (жовтих відтінків) дощ, який не несе ніякої загрози

25-26 квітня пил залишатиметься в атмосфері над Україною.

27 квітня повітряні потоки зміняться, повітря після дощів очиститься.

Джерело: 056.ua

Ще новини

Leave a Comment